Vi på poseidon

”333 sommarjobbare – det är rekord!”

Från den 13 juni till den 12 augusti kommer 333 gymnasieungdomar att sommarjobba hos Poseidon. Förutom att hålla rent och snyggt kommer de även att anordna aktiviteter för barn, familjer och äldre i vissa områden.

Maria Stenborg, HR-strateg på Poseidon:

Varför tar Poseidon emot så många sommarjobbare i år?
– Ja, det är absolut en rekordsiffra! Det pågår en satsning i staden där målet är att vi inte ska ha några särskilt utsatta områden på polisens lista till 2025. Att skapa meningsfulla aktiviteter för ungdomar och ge dem en chans att få en första erfarenhet från arbetslivet är ett sätt för oss att bidra. Vi tar också in 15 handledare och två samordnare för sommarjobbarna.

Hur rekryteras sommarjobbarna?
– Merparten har sökt jobbet via Göteborgs Stad som sedan fördelar de sökande till oss. Sedan har vi även rekryterat ungdomar som bor hos oss. Att få hålla rent och snyggt i sin hemmiljö skapar bättre förståelse och relationer.

Är det bara våra särskilt utsatta områden som har sommarjobbare?
– Nej, alla våra sju distrikt har sommarjobbare, men satsningen är störst i områden som Hjällbo, Lövgärdet, Biskopsgården, Frölunda Torg och Backa.

Maria Stenborg, HR-strateg Poseidon

Vad ska sommarjobbarna göra?
– Vi får hjälp med att göra det där lilla extra som vi inte alltid hinner med annars, framför allt på våra gårdar. Sommarjobbarna får göra allt från att plocka ogräs och skräp till att städa lekplatser och måla om bänkar. Så det är något som ni som hyresgäster förhoppningsvis kommer lägga märkte till och uppskatta.

Nytt för i år är att sommarjobbarna också ska anordna aktiviteter i vissa områden. Vad ska de göra?
– Ja, det har verkligen bubblat med idéer! Aktivitetshus som har öppet fem dagar i veckan för barn, temadagar med musik, idrott och dans, aktiviteter för våra seniora hyresgäster. Det ska bli roligt att se vad de hittar på!

Gör vi några fler insatser vad gäller jobb och ungdomar?
– I Angered anlitar vi även ungdomar från området för helg- och feriejobb och det håller vi också på att etablera i Biskopsgården nu. Det är ett sätt för ungdomarna att inte bara få en egen inkomst och arbetslivserfarenhet utan också kunna vara förebilder och påverka utvecklingen positivt i sitt bostadsområde.