Vi på poseidon

Ambulerande husvärd fixar småfel

En trasig kran, en porttelefon som inte fungerar eller byte av ett badrumsskåp. Stödhusvärden Jerry Börjesson ser till att hyresgäster får hjälp snabbare.

Jerry Börjesson är stödhusvärd och hjälper hyresgäster att få hjälp snabbare med enklare fel.

Fotograf: Maria Bard

Jerry Börjesson svänger in på gårdsplanen vid en av gårdarna på Tomtebacksgatan i östra Göteborg. Den lilla el-skåpbilen gör inte mycket väsen av sig och är praktisk när han ska tråckla sig in bland husen.

Jerry öppnar bakdörrarna och plockar fram ett par verktyg. Han är en ambulerande stödhusvärd med hela distrikt Öster som sitt arbetsområde. Precis som den praktiska elbilen, är stödhusvärd-funktionen, relativt ny. Syftet är att stötta de ordinarie husvärdarna och att hyresgästerna ska få hjälp snabbare.

Jerry och hans el-skåpbil är bekanta för många som bor i Östra Göteborg.

Fotograf: Maria Bard

– Det kan handla om allt från att laga en sockel på en garderob till att byta ett badrumsskåp. På så sätt behöver inte de här mindre felen läggas ut på entreprenad. Då går det snabbare och vi sparar pengar, säger Jerry.

Idag är det hyresgästen Jonathan Kidane som ska få hjälp. Från sin lägenhet på tredje våningen ser han hela vägen till Masthuggskyrkan. Precis nedanför sticker Härlanda fängelses tinnar och torn upp över hustaken.

– Jag och min sambo är ganska nyinflyttade, utsikten var en av anledningarna till av vi blev förtjusta i den här lägenheten, berättar han.

Jonathan passar på att se hur det går till att lägga en ny fog när han får besök av Jerry.

Fotograf: Maria Bard

När de flyttade in skrev de en lista på sådant som de ville ha hjälp med och felanmälde via Mina Sidor på Poseidons hemsida. En sprucken och gammal silikonfog runt diskbänken i köket var ett av felen. Han tittar intresserat på när Jerry skrapar bort den gamla fogen för att sedan lägga en ny, snygg fog.

– Det är kul om man kan lära sig lite själv samtidigt, säger Jonathan.

Det kan handla om allt från att laga en sockel på en garderob till att byta ett badrumsskåp. På så sätt behöver inte de här mindre felen läggas ut på entreprenad.

Jerry Börjesson

Stödhusvärd, distrikt Öster, Poseidon

Han har förståelse för att det kan ta lite tid innan en felanmälan blir åtgärdad, men uppskattar när det går snabbt. Från det att den ordinarie husvärden var på besök och inspekterade lägenheten, tills dess att Jerry dök upp, tog det bara ett par dagar.

– För mig som hyresgäst känns det tryggt och trevligt när Poseidons egen personal kommer. Jag hoppas att det ska hända oftare i framtiden, säger Jonathan.

– Nästa gång Jerry kommer bjuder jag på kaffe!

Så felanmäler du

Om du vill göra en felanmälan – ring din husvärd under telefontiden kl 7.30 – 9.00 (kontaktuppgifter finns i ditt trapphus) eller logga in på Mina sidor.

Vid akuta ärenden, som inte kan vänta till nästa dag, ring växeln under kontorstid 031–332 10 00, eller Jouren på tel 031-80 50 75 övrig tid.

Vid fel på hissen – ring vår hissjour dygnet runt på tel 031–718 18 98.