Tillsammans

Framtidshubben – en öppen dörr för råd och stöd

På Framtidshubben i Frölunda får du hjälp att söka jobb, utbildningar eller att starta eget företag. Att skriva cv och personligt brev är mest efterfrågat just nu och snart startar en jobbskola.

Josef Aksöz är en av två arbetsmarknadskoordinator vid Frölundas Framtidshubb.

Josef Aksöz är arbetsmarknadskoordinator vid Frölundas Framtidshubb. Varje måndag och fredag hjälper han och kollegan Yasmin Elmi besökare att komma ett steg närmare ett jobb eller utbildning.

– Det börjar sprida sig till boende i området att vi finns och det kommer in fler spontana besök nu, det är kul! Hittills har besökarna mest velat ha hjälp med processen kring att söka jobb och med att skriva personliga brev och cv, säger Josef.

Framtidshubben i Frölunda har ett centralt läge på Näverlursgatan, mittemot Frölunda Torg. Här kan alla som vill få vägledning och stöd kring studier, arbete och entreprenörskap. Tjänsterna är gratis och utgår alltid från individen. Den som vill kan helt enkelt komma förbi under öppettiderna för att få hjälp av koordinatorerna på plats.

– Vi är ingen myndighet som ställer krav, det är viktigt att komma ihåg. Det är bara att komma in när vi har öppet, säger Josef.

Hittills har besökarna mest velat ha hjälp med processen kring att söka jobb och med att skriva personliga brev och cv.

Josef Aksöz

Arbetsmarknadskoordinator, Framtidshubben

Lokalen är modernt inredd med pastelliga färger. På utsidan är den än så länge lite anonym, men snart kommer även utsidan att snyggas till och bli mer synlig.

– Vi har smygstartat verksamheten och det tar lite tid att få allt på plats, men det finns planer på fler aktiviteter framöver. Det kommer att bli toppen, konstaterar Josef.

En av de aktiviteter som planeras närmast är en jobbskola tillsammans med organisationen Skarpt Läge. Den 12 maj kl 13-15 bjuder hubben in till en första informationsträff kring jobbskolan, som kommer att innehålla bland annat intervjuträning och hur man skriver ett bra cv och personligt brev.

Josefs tre bästa tips för ett bra cv:

  • Se till att stavningen är rätt.
  • Ta bara med de erfarenheter som är relevanta för jobbet du söker.
  • Håll det kort och koncist – cv:et är din chans att fånga uppmärksamhet.

Om Framtidshubbarna

Framtidshubben i Frölunda hittar du på Näverlursgatan 30.
Hubben har öppet för besökare måndagar och fredagar klockan 10.00-15.00.

Framtidshubbarna är ett samarbete mellan Poseidon och de andra kommunala bostadsbolagen i Göteborg, Stadsmissionen, Göteborgs Stad och Business Region Göteborg.

Det finns sammanlagt sex Framtidshubbar i Göteborg – i Bergsjön, Hammarkullen, Lövgärdet, Hjällbo, Frölunda och Biskopsgården. Här finns mer information och öppettider