Tillsammans

Lekfullt lyft för Karlaplatsen

Den nya lekplatsen på Karlaplatsen i Svartedalen invigdes med lek, hamburgare och soligt höstväder.

Lamar gillar gungorna och den nya klätterställningen.

Fotograf: Maria Bard

Under invigningen av Karlaplatsens nya grill- och lekplats kom barn och föräldrar från hela området för att umgås, äta hamburgare och njuta av det soliga höstvädret.

– Det har blivit en enorm skillnad, säger Wafaa Awad som bor i området.

Det är äntligen dags för invigning av den upprustade grill- och lekplatsen på Bernhards gränd på Hisingen och vädret kunde inte ha varit bättre. Grilloset sprider sig snabbt i den klara höstluften och Poseidons personal har fullt upp med att dela ut hamburgare till kön som växer sig allt längre. På lekplatsen turas barn om att prova de nya gungorna. En av dem är Lamar Fouad, 9 år, som bor precis runt hörnet.

– Jag gillar gungorna och den nya klätterställningen bäst, säger hon.

Kamal Fouad och dottern Lamar är med på invigningen av den nya lekplatsen.

Fotograf: Maria Bard

Pappa Kamal Fouad, som står och pratar med ett par grannar, är också nöjd.

– Den här är verkligen efterlängtat och kommer att uppskattas av både barn och föräldrar, säger han.

Lekplatsen har fått tre nya gungor, varav en kompisgunga, och sanden har ersatts av en färgglad fallskyddsmatta. Det finns också en klätterställning, vippgunga, balansbräda och en sandlåda. De gamla bänkarna har ersatts av nya och vid den upprustade grillplatsen har även nya planteringar gjorts.

Balansbräda och gungor på den nya lekplatsen.

Fotograf: Maria Bard

Lennie Sandberg, som är miljövärdssamordnare på Poseidon, är glad över att så många av de boende har kommit ut för att delta i invigningen.

– Den här satsningen handlar om att vi vill lyfta hela området och framförallt öka trivseln för de som bor här, berättar han.

I hyresgästenkäten har det tidigare framkommit att de boende i området inte varit helt nöjda med utemiljön. Upprustningen av lekplatsen är en del i arbetet med att öka trivseln.

Hampus och Lennie från Poseidon grillade hamburgare under invigningen.

Fotograf: Maria Bard

Poseidon arbetar även mer frekvent med att städa och plocka skräp i området. Höga buskar som riskerar att skapa otrygghet vid gångbanor och parkeringar, kommer att klippas ner och snart ska även den andra lekplatsen på Bernhards gränd rustas upp.

– Den andra lekplatsen blir lite mer inriktad mot de mindre barnen, berättar Lennie.

Wafaa Awad med döttrarna Linn och Sarah kollar in den nya lekplatsen.

Fotograf: Maria Bard

Wafaa Awad har kommit för att titta på den omgjorda lekplatsen med sina två döttrar. Hon berättar att hennes yngsta dotter inte var så intresserad av att gå ut och leka på lekplatsen tidigare, den såg helt enkelt inte så rolig ut. Hon tittar bort mot den nya klätterställningen där dottern tagit sig till högst upp tillsammans med ett gäng andra barn.

– Jag tycker att det har blivit en enorm skillnad, det är verkligen ett lyft. Att det finns så många bra sittplatser är dessutom trevligt för oss föräldrar.