På gång

Snart öppnar hela familjens parklek i Hjällbo!

Nu är det äntligen dags för invigning av hela den nya parkleken på Bondegärdet i Hjällbo. Lördagen den 18 november firar vi att parkleken äntligen är färdig med en dag fylld av spännande och roliga aktiviteter!

Entréskylt Hjällbo parklek

Välkommen på invigning den 18 november!

Den 18 november är du välkommen på invigning av den Hjällbo Parklek i Bondegärdet!

Arbetet med att bygga en ny parklek för utelek drog i gång i början av året. Barnen i området har varit med och planerat vad man ska kunna göra, och själva lekplatsen stod klar i maj. Planen var att inviga den nya parkleken 21 oktober i år, men vi har flyttat fram invigningen till den 18 november för att vara säkra på att alla delar i parkleken ska bli helt klara.

Parkleken i Hjällbo är en plats för lek och gemenskap för alla åldrar, och vi hoppas att ni ska vilja tillbringa många timmar där. I lekområdet kan barnen klättra, balansera, snurra, vippa, rutscha, hoppa, springa och gunga i en kul och inspirerande utomhusmiljö som lockar till spontan lek. Det finns även utrymme för vattenlek.

Delar av Hjällbo parkleks lekområde

Bredvid parken har vi satt upp ett litet utegym för familjemedlemmar som vill passa på träna situps, stocklyft eller knäböj. Här ligger också en parkleksbyggnad där du som besöker lekplatsen har tillgång till toaletter, amningsrum och möjlighet att värma mat i mikrovågsugn. Självklart finns plats för att cykla när vädret tillåter. Blir den snö åker vi pulka i den närliggande backen ner från Hjällbo Lillgata.

Utegymmet intill parkleken

Parkleken är bemannad med personal på plats sex dagar i veckan. Personalen ordnar lekar och aktiviteter och bjuder in till regelbundna föreställningar i parken. I år har de bland annat haft populära besök av polisen, en cirkusskola och en eldshow.

I väntan på att parkleksbyggnaden ska bli klar håller parkleken till på Hjällbo torg, något som blivit en riktig succé. Vi tittar nu på hur vi ska få till en bra övergång och få med oss så många som möjligt till vår nya fina parklek Bondegärdet.

Invigningen den 18 november planeras just nu för fullt, och vi återkommer med mer information i era trapphus och på affischer runt om i Hjällbo när det börjar närma sig!

Parkleken på torget är öppen måndagar-lördagar klockan 09.00-16.00 fram till att den nya parkleken invigs. Följ Hjällbo parklek på instagram för information om aktiviteter och senaste nytt: @hjallboparklek.