Tillsammans

Ta steget mot jobb eller studier via Framtidshubben

Vill du ha hjälp att söka jobb, praktikplats eller putsa på ditt cv? Då är du välkommen till Framtidshubben i Hjällbo eller Lövgärdet!

På Framtidshubben träffar du Helén och Kadija, som är koordinatorer på plats.

På Framtidshubben träffar du Helén och Kadija, som är koordinatorer på plats.

Framtidshubben är öppen två dagar i veckan, mellan klockan 10.00-12.00 och 13.00-15.00. Vill du boka en tid i förväg så hör du av dig, annars är det drop-in som gäller. Alla är välkomna och det finns inget krav att vara inskriven på Arbetsförmedlingen eller att ha försörjningsstöd för att få hjälp.

Tanken med hubbarna är att ge dig som bor i Angered, Lövgärdet och Hjällbo lättillgänglig rådgivning och stöd på din väg till arbete, studier eller eget företag. På Framtidshubben träffar du Kadija och Helén, som är koordinatorer på plats, och stöttar dig kring jobb och studier, entreprenörskap och personlig utveckling. Hittills har omkring 200 personer besökt hubbarna i Hjällbo och Lövgärdet sedan de öppnade i slutet av förra året.

– Den absolut vanligaste frågan är hur man skriver cv, berättar Helén. Många vill ha hjälp från början, medan andra har en grund som de vill uppdatera och utveckla. Andra frågor som återkommer är hur man söker jobb, skriver in sig på Arbetsförmedlingen och vad man ska tänka på inför en jobbintervju.

Två gånger i månaden finns även Nura från uppdraget ”Uppkopplad” på plats. Hos Nura kan du boka tid om du vill lära dig att använda internet för att söka jobb, sköta din ekonomi eller söka ersättning från olika myndigheter.

– Under våren planerar vi också att ordna rekryteringsträffar, säger Kadija. På rekryteringsträffarna träffar du som söker arbete 1-2 företag som behöver anställa fler medarbetare.

Den 9 maj är det dessutom jobbmässa i Wartagården i Biskopsgården. Dit kommer, förutom Framtidshubbarna, 12 olika företag med lediga tjänster för att träffa dig som söker jobb.

Besök eller kontakta oss

Framtidshubben i Hjällbo

Adress: Framtidens Hjällbo-lokalen, Bergsgårdsgärdet 86 (Hjällbo torg)
Öppettider: måndagar och fredagar klockan 10.00-12.00 och 13.00-15.00

Framtidshubben i Lövgärdet

Adress: Aktivitetshuset Eklövet, Paprikagatan 30
Öppettider: onsdagar och torsdagar klockan 10.00-12.00 och 13.00-15.00

Har du frågor eller vill boka en tid i förväg, ring 0761-31 69 08 (Helén) eller 0761-33 56 42 (Kadija).

E-post: framtidshubben@stadsmissionen.org

Om Framtidshubben

Framtidshubben är samarbete mellan Framtidenkoncernen, Stadsmissionen, Göteborgs Stad och Business Region Göteborg.

Hubbarna finns i Lövgärdet, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen, Frölunda och Biskopsgården.

Mer om Framtidshubben.