Tillsammans

Uppskattat gårdsmöte i Haga

Många nya husvärdar samtidigt och synpunkter och frågor från hyresgäster. En serie med gårdsmöten i Haga blev lösningen för att lära känna varandra bättre och fånga upp hyresgästernas synpunkter.

Carin Constantin och Mona Lång pratar med den nya husvärden Joshua.

Fotograf: Birgitta Lagerlöf

Joshua Emanuelsson började som husvärd för Poseidon i Haga i höstas. Så här ett halvår senare är det långt ifrån alla hyresgäster han haft kontakt med och än mindre träffat. Därför tog han med sig några kollegor från Poseidon för ett gårdsmöte i kvarteret Dahlins Äng, strax nedanför Oscar Fredriks kyrka.

– Jag tycker det är viktigt att kunna träffas så här på riktigt och inte bara prata i telefon. Att hyresgästerna får en chans att lära känna oss lite grann. Det ökar tryggheten att veta hur vi ser ut och att vi finns ute i områdena, säger Joshua.

Boendeutvecklaren Carina, fastighetsförvaltaren Rasmus, kommunikatören Johanna och husvärden Joshua mötte upp hyresgästerna i kvarteret Dahlins Äng.

Fotograf: Birgitta Lagerlöf

Och intresset var stort. Poseidons personal hann knappt resa sin beachflagga innan hyresgästerna strömmade till.

– Jättetrevligt och så bra att få träffa Poseidons personal, sa Carin Constantin.

Hon har bott i kvarteret i 32 år och trivs mycket bra. Men hade nu funderingar om den nya portkoden och hur det står till med skyddsrum på deras gård.

Joshua lovade att så snart som möjligt komma ut med information om portkoden och hänvisade till fastighetsförvaltaren Rasmus Klasson för frågan om skyddsrum. Det visade sig finnas tre stycken i kvarteret – alla märkta med skyltar för skyddsrum på fasaden.

Man ser nästan aldrig att någon sitter där. Det ser helt enkelt inte trevligt ut och lockar inte till att gå ut på gården.

Mona Lång

Hyresgäst

Hyresgästen Mona Lång tog chansen att prata med Poseidons boendeutvecklare Carina Ohlsson och tog bland annat upp utemiljön. Framför allt möblerna tycker hon behöver rustas upp.

– Man ser nästan aldrig att någon sitter där. Det ser helt enkelt inte trevligt ut och lockar inte till att gå ut på gården, sa hon.

Carina tog med sig synpunkterna, men passade också på att uppmuntra till bildandet av en gårdsförening. En gårdsförening kan syssla med allt från odling till boulespel eller stickning och ökar trivsel och gemenskap på gården.

Hyresgästerna fick tips om att bilda gårdsförening.

Fotograf: Birgitta Lagerlöf

Ett femtontal hyresgäster tog chansen att träffa Poseidons personal denna gång och det planeras för fler gårdsmöten framöver.

– Gårdsmötena ger oss en bra möjlighet att få veta lite mer om vad hyresgästerna tycker om sitt boende. Vi kan svara på frågor och förklara saker och ting. Synpunkter vi får in tar jag med mig tillbaka till kontoret för att se hur vi kan gå vidare, säger fastighetsförvaltare Rasmus Klasson.